Steak met spruitjes en spinazie

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 steaks (entrecote of ribeye)
  • 300 g spruitjes, gehalveerd
  • 200 g spinazie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 100 ml runderbouillon
  • 50 ml rode wijn
  • 1 el boter
  • Olijfolie
  • Honing naar smaak
  • Peper en zout
dish-with-beef-steak-brussels-sprouts-and-spinach-2023-11-27-04-51-33-utc_bewerkt

Bereidingswijze

Steak bereiden

  1. Verhit een pan op hoog vuur met een beetje olijfolie en boter.
  2. Dep de steak droog en bestrooi met peper en zout.
  3. Bak aan elke kant volgens de gewenste garing:
    • Rare (48-52°C): Bak 2 minuten per kant. De binnenkant blijft rood en koel.
    • Medium-rare (52-55°C): Bak 3 minuten per kant voor een rosé, warme binnenkant.
    • Medium (55-60°C): Bak 4 minuten per kant voor een lichtroze binnenkant.
    • Medium-well (60-65°C): Bak 5 minuten per kant voor bijna doorbakken met een klein beetje roze.
  4. Haal de steak uit de pan, wikkel in aluminiumfolie, en laat 5 minuten rusten.

Spruitjes, spinazie en knoflook

  1. Bak de spruitjes 5-6 minuten op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg honing toe naar smaak. Dit is een tip om de bittere smaak van de spruitjes te maskeren.
  2. Voeg knoflook en spinazie toe en roerbak tot de spinazie is geslonken.
  3. Breng op smaak met zout en peper.

Jus

  • Gebruik de pan waarin de steaks zijn gebakken. Bak de sjalot kort aan in het achtergebleven bakvocht van de steak.
  • Voeg rode wijn toe en laat 2 minuten inkoken.
  • Voeg runderbouillon toe en laat het geheel indikken tot de saus een mooie consistentie heeft.
  • Roer op het einde een eetlepel boter door de jus voor extra smaak en glans.

Eet smakelijk!

Meer recepten