Mama’s sudderlapjes met aardappeltjes

Ingrediënten 4 personen

  • 600 g magere runderlappen
  • 2 uien
  • 250 g champignons
  • 3 tomaten
  • 2 eetlepels bloem
  • 4 eetlepels margarine (vloeibare)
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • 2½ dl runderbouillon
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)
mama's sudderlapjes

Bereiding

  • Pel de uien en snipper deze fijn.
  • Snijd de champignons in dunne plakken en de tomaten in blokjes.
  • Dep de runderlapjes met keukenpapier droog. Bestrooi het vlees met peper en bloem.
  • Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan, bak het vlees hierin in ± 5 minuten rondom bruin en neem het vlees uit de pan.
  • Verhit de overige boter in de braadpan en fruit hierin de uien met Provençaalse kruiden en tomatenpuree ± 3 minuten.
  • Bak de plakjes champignon ± 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, het laurierblaadje, de kruidnagels en de runderbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  • Leg de runderlapjes in de bouillon en laat het vlees in ± 2 uur op zacht vuur gaar stoven. Voeg indien nodig tussentijds een scheutje water toe.
  • Verwijder het laurierblaadje en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de helft van de runderlapjes met jus over vier borden en vries de andere helft in.

Lekker met gekookte aardappeltjes en doperwtjes.

Tip: maak een grote pan sudderlapjes en vries de helft in. Lekker gemakkelijk. ’s Morgens uit de vriezer nemen en ‘s avonds alleen nog aardappeltjes en groente bereiden.

Tip: Kruidnagels zijn na het stoven van het vlees gemakkelijk terug te vinden door deze in een laurierblad te steken.

Meer recepten