Mama’s sudderlapjes met aardappeltjes
Ingrediënten 4 personen
- 600 g magere runderlappen
- 2 uien
- 250 g champignons
- 3 tomaten
- 2 eetlepels bloem
- 4 eetlepels margarine (vloeibare)
- 2 theelepels Provençaalse kruiden
- 3 eetlepels tomatenpuree
- 1 laurierblaadje
- 2 kruidnagels
- 2½ dl runderbouillon
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)

Bereiding
- Pel de uien en snipper deze fijn.
- Snijd de champignons in dunne plakken en de tomaten in blokjes.
- Dep de runderlapjes met keukenpapier droog. Bestrooi het vlees met peper en bloem.
- Verhit 2 eetlepels boter in een braadpan, bak het vlees hierin in ± 5 minuten rondom bruin en neem het vlees uit de pan.
- Verhit de overige boter in de braadpan en fruit hierin de uien met Provençaalse kruiden en tomatenpuree ± 3 minuten.
- Bak de plakjes champignon ± 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes, het laurierblaadje, de kruidnagels en de runderbouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Leg de runderlapjes in de bouillon en laat het vlees in ± 2 uur op zacht vuur gaar stoven. Voeg indien nodig tussentijds een scheutje water toe.
- Verwijder het laurierblaadje en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
- Verdeel de helft van de runderlapjes met jus over vier borden en vries de andere helft in.
Lekker met gekookte aardappeltjes en doperwtjes.
Tip: maak een grote pan sudderlapjes en vries de helft in. Lekker gemakkelijk. ’s Morgens uit de vriezer nemen en ‘s avonds alleen nog aardappeltjes en groente bereiden.
Tip: Kruidnagels zijn na het stoven van het vlees gemakkelijk terug te vinden door deze in een laurierblad te steken.