Bavette van de barbecue

Ingrediënten 4 personen

  • 700 gr bavette
  • Zonnebloemolie
  • Zout
  • Peper
  • 100 gram rucola sla
  • 80 gr geschaafde parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • 2 limoenen
  • 2 eetl pomodori secchi (zongedroogde tomaten)
Thaise biefstuk met noodlesalade

Bereidingswijze

  • Haal de bavette 30 minuten van te voren uit de koelkast.
  • Verwarm de BBQ voor op 130 ˚C (indirect* heeft de voorkeur).
  • Smeer de bavette in met een dun laagje zonnebloemolie.
  • Grill de bavette (indirect) op de grill, ‘indirect’. Dus als het mogelijk is net buiten de kooltjes.
  • Prik de kernthermometer in het midden van het vlees en stel in op 48 ˚C.
  • Als de 48 ˚C is bereikt het vlees direct boven de kolen aan beide zijden dicht schroeien.
  • Laat de bavette 3 min rusten, eventueel onder aluminium folie.
  • Verdeel de rucola over de borden.
  • Bestrooi de bavette met grof zeezout en vers peper.
  • Snij de bavette met een scherp tegen de draad in repen.
  • Verdeel over de rucolasla.
  • Verdeel de geschaafde Parmezaanse kaas en grof gesneden pomodori secchi over de borden. Besprenkel het gerecht rijkelijk met olijfolie en een paar druppels limoensap.

Bron: vlees.nl

Meer recepten