Bavette van de barbecue
Ingrediënten 4 personen
- 700 gr bavette
- Zonnebloemolie
- Zout
- Peper
- 100 gram rucola sla
- 80 gr geschaafde parmezaanse kaas
- Olijfolie
- 2 limoenen
- 2 eetl pomodori secchi (zongedroogde tomaten)

Bereidingswijze
- Haal de bavette 30 minuten van te voren uit de koelkast.
- Verwarm de BBQ voor op 130 ˚C (indirect* heeft de voorkeur).
- Smeer de bavette in met een dun laagje zonnebloemolie.
- Grill de bavette (indirect) op de grill, ‘indirect’. Dus als het mogelijk is net buiten de kooltjes.
- Prik de kernthermometer in het midden van het vlees en stel in op 48 ˚C.
- Als de 48 ˚C is bereikt het vlees direct boven de kolen aan beide zijden dicht schroeien.
- Laat de bavette 3 min rusten, eventueel onder aluminium folie.
- Verdeel de rucola over de borden.
- Bestrooi de bavette met grof zeezout en vers peper.
- Snij de bavette met een scherp tegen de draad in repen.
- Verdeel over de rucolasla.
- Verdeel de geschaafde Parmezaanse kaas en grof gesneden pomodori secchi over de borden. Besprenkel het gerecht rijkelijk met olijfolie en een paar druppels limoensap.
Bron: vlees.nl