Tantuni sandwich

Ingrediënten 3 porties

  • 300 gram Ströj rundvlees
  • 2 stokbroden
  • 0,5 gele/witte ui
  • 1 handvol platte peterselie
  • 1 el sumak
  • 2 tomaten
  • 1 el paprikapoeder
  • 25 ml olijfolie
  • 25 ml water
  • 1 snufje chilivlokken
  • 1 snufje zout

Bereidingswijze

Snijd het vlees in reepjes en kook het voor 30 minuten in water op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de groenten terwijl het vlees kookt. Mix de gesneden ui met gehakte peterselie en sumak. Snijd vervolgens de tomaten in blokjes en zet het opzij.

Doe het water in een pan met koude olie. Voeg nadat het warm is het vlees, paprikapoeder, zout en chilivlokken toe. Dip het brood in de pan voor een extra lekkere smaak. Voeg meer water en olie toe als de saus weinig is. Vervolgens beleg je het brood met vlees en groenten.

Bron: Mijn Smaak

turkish-traditional-meat-sandwich-tantuni-with-bee-2024-10-16-22-47-43-utc

Meer recepten