Beef Wellington met gegrilde groenten
Ingrediënten 6 personen
Beef Wellington
- 1 kg Ströj ossenhaas
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 2 el olijfolie
- 400 g champignons, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el verse peterselie, fijngehakt
- 8 plakjes bladerdeeg
- 8 plakjes gerookte ham
- 2 el Dijon mosterd
- 1 eigeel, losgeklopt (om te glazuren)
Gekarameliseerde uien
- 4 grote uien, in dunne ringen gesneden
- 2 el boter
- 2 el olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- Zout en suiker naar smaak
Geroosterde groenten
- 500 g gemengde groenten (bijvoorbeeld wortels, courgette, knolselderij, spruitjes, pastinaak, maar ook aardappelen), in stukken gesneden
- 2 el olijfolie
- Zout, peper en gedroogde kruiden naar smaak (bijvoorbeeld tijm, rozemarijn)
Bereidingswijze
Beef Wellington:
- Bestrooi de ossenhaas met zout en peper. Verhit de olijfolie in een pan op hoog vuur en schroei de ossenhaas aan alle kanten dicht. Haal uit de pan en laat afkoelen.
- In dezelfde pan voeg je champignons, knoflook en peterselie toe. Bak tot het mengsel droog is. Laat afkoelen.
- Bestrijk de plakjes bladerdeeg met een dun laagje mosterd. Leg een plakje gerookte ham op elk plakje bladerdeeg.
- Verdeel het champignonmengsel gelijkmatig over de ham. Leg de ossenhaas in het midden. Vouw het bladerdeeg om het vlees en druk de randen goed dicht. Bestrijk met eigeel.
- Bak de Wellingtons in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten of tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is. De ossenhaas is perfect gaar als de kerntemperatuur 52-55°C is voor medium-rare. Laat het even rusten voor het serveren.
Gekarameliseerde Uien:
- Verhit de boter en olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze langzaam tot ze zacht en goudbruin zijn.
- Voeg de balsamicoazijn toe en laat sudderen tot de uien donker en kleverig zijn. Breng op smaak met zout en een snufje suiker.
Geroosterde Groenten:
- Meng de groenten met olijfolie, zout, peper en gedroogde kruiden.
- Verdeel de groenten gelijkmatig over een bakplaat en rooster ze in de oven gedurende 25-35 minuten of tot ze gaar en knapperig zijn.
Zet een speciaal gerecht op tafel met de feestdagen. Beef Wellington is perfect om te delen met het hele gezin of familie.
Serveer de plakjes Beef Wellington met een lepel gekarameliseerde uien en een portie geroosterde groenten voor een feestelijke en smaakvolle maaltijd. Eet smakelijk!