Mexicaanse fajita’s met bavette

Ingrediënten 4 personen

  • 600 g bavette
  • 2 rode uien, in dunne plakjes gesneden
  • 2 rode paprika's, in reepjes gesneden
  • 2 groene paprika's, in reepjes gesneden
  • 2 jalapeño pepers, fijngehakt (verwijder de zaadjes voor minder hitte)
  • Sap van 2 limoenen
  • Zest van 1 limoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 8 volkoren bloemtortilla's

 

Frisse salsa

  • 3 tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • 1 avocado, in blokjes gesneden
  • 1 komkommer, in kleine blokjes gesneden
  • 1 bosje verse koriander, fijngehakt
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • Sap van 1 limoen
  • Zout en zwarte peper naar smaak
mexican-fajitas-for-grilled-beef-steak-and-vegetab-web

Bereidingswijze

  1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de bavette in de pan en bak het aan elke kant gedurende 3-4 minuten voor een medium bereiding. Haal de bavette uit de pan, breng op smaak met zout en zwarte peper, en laat het even rusten.

    De gewenste kerntemperatuur voor bavette ligt tussen de 54-57°C (voor een medium-rare tot medium). Houd er rekening mee dat de bavette nog een beetje zal doorgaren tijdens het rusten.

  2. In dezelfde pan voeg je de overige eetlepel olijfolie toe. Voeg de rode ui, rode paprika, groene paprika, jalapeño toe en bak de groenten tot ze zacht zijn maar nog wel knapperig.
  3. Maak de frisse salsa door tomaten, avocado, komkommer, verse koriander, rode ui, limoensap, zout en zwarte peper te mengen.
  4. Snijd de gebakken bavette nu in dunne reepjes.
  5. Verwarm ondertussen de volkoren bloemtortilla's volgens de instructies op de verpakking.
  6. Serveer de warme groenten en de in reepjes gesneden bavette in de volkoren tortilla's. Top het geheel met de frisse salsa en garneer met limoenzest.

Eet smakelijk!

Meer recepten