Carpaccio van runderlende
Ingrediënten 4 personen
- 300 gram runderlende (laat u door uw slager adviseren)
- Een grote handvol rucola
- 2 eetlepels kappertjes
- 1 eetlepels (grove) mosterd
- 50 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt
- 2 eetlepels balsamico crème
- Extra vierge olijfolie
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze
- Laat de runderlende door de slager dun snijden, zodat je mooie dunne plakjes krijgt.
- Was de rucola en laat goed uitlekken.
- Haal de dunne plakjes runderlende uit de koelkast en leg ze dakpansgewijs op de borden.
- Leg een klein bolletje rucola in het midden op het vlees.
- Meng de grove mosterd met een flinke scheut olijfolie in een kommetje. Besprenkel de carpaccio met deze dressing.
- Verdeel de kappertjes en strooi de vers geraspte Parmezaanse kaas over het geheel.
- Druppel de balsamicoazijn over de carpaccio.
- Breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Geniet deze lente van een frisse carpaccio. Heerlijk als kleine maaltijd of voorgerecht, wanneer u iets speciaals op tafel wilt zetten. Eet smakelijk!