Carpaccio van runderlende

Ingrediënten 4 personen

  • 300 gram runderlende (laat u door uw slager adviseren)
  • Een grote handvol rucola
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 eetlepels (grove) mosterd
  • 50 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 2 eetlepels balsamico crème
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
shutterstock_1182267127-gecomprimeerd

Bereidingswijze

  1. Laat de runderlende door de slager dun snijden, zodat je mooie dunne plakjes krijgt.
  2. Was de rucola en laat goed uitlekken.
  3. Haal de dunne plakjes runderlende uit de koelkast en leg ze dakpansgewijs op de borden.
  4. Leg een klein bolletje rucola in het midden op het vlees.
  5. Meng de grove mosterd met een flinke scheut olijfolie in een kommetje. Besprenkel de carpaccio met deze dressing.
  6. Verdeel de kappertjes en strooi de vers geraspte Parmezaanse kaas over het geheel.
  7. Druppel de balsamicoazijn over de carpaccio.
  8. Breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Geniet deze lente van een frisse carpaccio. Heerlijk als kleine maaltijd of voorgerecht, wanneer u iets speciaals op tafel wilt zetten. Eet smakelijk!

Meer recepten