Biefstuk met champignon tapenade

Ingrediënten 4 personen

  • 4 kogelbiefstukken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 g champignons
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 3 eetlepels kappertjes
  • 2 eetlepels peterselie (fiijngehakt)
  • 2 eetlepels bieslook (fijngeknipt)
  • snufje zout
  • snufje peper
Biefstuk met champignontapenade

Bereidingswijze

  • Masseer de biefstukken met 1 eetlepel olijfolie en laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.
  • Maak de champignons schoon en hak ze fijn.
  • Pel en snipper de ui.
  • Maak de paprika schoon en snijd deze dan in kleine blokjes.
  • Hak de kappertjes fijn.
  • Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en de paprika 3 minuten op een laag vuur. Voeg de champignons toe en bak ze al omscheppende 2 minuten mee.
  • Schep het champignon-mengsel uit de pan en meng het met de kappertjes, de bieslook, de peterselie, een snufje zout en wat peper.
  • Bak de biefstukken: verwarm een (anti-aanbak)pan even voor op een hoog vuur. Zet het vuur op een matig vuur, leg de biefstukken in de pan en bak ze 2 minuten aan elke kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid, bruin. Schuif het vlees tijdens het bakken over de bodem van de pan en keer het een paar keer.
  • Bestrooi de biefstukken met versgemalen peper en zout.
  • Leg de biefstukken op warme borden en verdeel de tapenade.

Bron: vlees.nl

Meer recepten