Gevulde aubergine met rundergehakt

Ingrediënten 4 personen

  • 4 aubergines
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
  • 2 tl gemalen koriander
  • 2 tl gemalen komijn
  • 1 tl (pittige) paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Olijfolie
  • Verse korianderblaadjes (optioneel voor garnering)
eggplant-stuffed-with-ground-beef-and-tomatoes-2021-08-28-06-59-30-utc_bewerkt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de aubergines in de lengte doormidden en hol ze voorzichtig uit, zodat je acht bootjes overhoudt. Hak het verwijderde vruchtvlees fijn en bewaar het.
  • Bestrijk de buitenkant van de auberginebootjes met een beetje olijfolie en leg ze in twee ovenschalen. Bak ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat ze iets zachter worden.
  • Verhit ondertussen wat olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze glazig.
  • Voeg het rundergehakt toe aan de pan en bak het rul en bruin.
  • Voeg het fijngehakte auberginevruchtvlees, de tomatenblokjes, gemalen koriander, gemalen komijn, (pittige) paprikapoeder, zout en peper toe aan het gehaktmengsel. Laat dit geheel ongeveer 5-7 minuten sudderen tot de groenten zacht zijn.
  • Haal de auberginebootjes uit de oven en vul ze royaal met het gehakt-tomaatmengsel.
  • Zet de gevulde aubergines terug in de oven en bak ze nog eens 20-25 minuten, of totdat de aubergines helemaal zacht zijn en de vulling goudbruin is.
  • Haal de gevulde aubergines uit de oven en laat ze even afkoelen. Garneer met verse korianderblaadjes.
  • Serveer de gevulde aubergines als hoofdgerecht voor vier personen met een frisse salade en eventueel wat yoghurtsaus.

Eet smakelijk!

Meer recepten