Herfstige runderstoofpot

Ingrediënten 4 personen

  • 750 gram sukadelappen, in blokjes gesneden
  • Een klont boter
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 wortels, geschild en in plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
  • 2 aardappelen, in blokjes gesneden
  • 500 ml runderbouillon
  • 250 ml rode wijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (voor de garnering)
beef-stew-with-carrots-and-parsley-2023-04-03-21-40-10-utc_bewerkt

Bereidingswijze

  • Verhit de boter in een grote stoofpan op middelhoog vuur. Voeg de sukadeblokjes toe en bak het aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
  • Voeg de gehakte ui en knoflook toe aan dezelfde pan en bak ze glazig gedurende ongeveer 2-3 minuten.
  • Voeg de rode wijn toe aan de pan en laat het even sudderen om de alcohol te laten verdampen, terwijl je met een houten lepel de aanbaksels van de bodem schraapt.
  • Doe het rundvlees terug in de pan en voeg de runderbouillon, tijm, laurierblaadjes, zout en peper toe. Breng het geheel aan de kook.
  • Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de stoofpot ongeveer 2 uur zachtjes sudderen, of totdat het vlees lekker mals is geworden.
  • Voeg de gesneden wortels, bleekselderij en aardappelen toe aan de stoofpot. Laat het geheel nog eens 30-45 minuten sudderen, of totdat de groenten gaar zijn en de saus is ingedikt.
  • Verwijder de takjes tijm en laurierblaadjes uit de stoofpot en proef of er nog extra zout en peper nodig is.
  • Serveer de runderstoofpot in diepe borden, bestrooid met verse peterselie als garnering.
  • Je kunt dit gerecht serveren met bijvoorbeeld vers brood, aardappelpuree of rijst.

Proef de heerlijke smaken van de herfst. Eet smakelijk!

Meer recepten