Poké bowl met runderlende
Ingrediënten 4 personen
Voor de marinade:
- 4 eetlepels knoflookolie
- 1 theelepel gemberpoeder
- Chilivlokken naar smaak
Vlees en groenten:
- 200 gram runderlende
- 150 gram sugar snaps
- Runderbouillon
- 1/2 eetlepel Balsamicoazijn
- 1 eetlepel honing
- 150 g rode bieten (gekookt of zoetzuur uit pot)
- Sesamzaadjes (eventueel wasabi sesamzaadjes)
- 75 gram wortels
- 75 gram komkommer
- 75 gram witte kool
- Citroensap
- Olijfolie
- 1 avocado
- Peper
- Zout
- 4 eetlepels sesamdressing
Bereidingswijze
Voorbereiden:
- De marinade ingrediënten mengen en de lende minimaal 2 uur laten marineren.
- Sugarsnaps blancheren in runderbouillon. Laten afkoelen en besprenkelen met olijfolie.
- Rode bieten (gekookt) in partjes snijden en glaceren in balsamico en honing. Glaceren houdt in dat je ze even opbakt met de balsamico en de honing. Af laten koelen.
- Sesamzaadjes roosteren
- Dunne plakjes of staafjes snijden van wortel, komkommer en witte kool.
- Wortel, komkommer en witte kool aanmaken met citroensap en olijfolie.
Bakken en afmaken:
- Verwarm de bakpan voor op middelhoge temperatuur.
- Bak de lende in olijfolie tot de gewenste gaarheid (niet verder dan medium).
- Laat de Lende 10 minuten rusten onder folie of in een oven van 70˚C
- Snijd de avocado in plakjes en bestrooi licht met peper en zout.
- Bestrooi de Lende naar smaak met vers gemalen peper.
- De lende, op de draad, trancheren (snijden) in niet te dikke plakken.
- De bowl dresseren en afmaken met sesamdressing en geroosterde sesamzaadjes.
Bron: vlees.nl