Poké bowl met runderlende

Ingrediënten 4 personen

Voor de marinade:

  • 4 eetlepels knoflookolie
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • Chilivlokken naar smaak

Vlees en groenten:

  • 200 gram runderlende
  • 150 gram sugar snaps
  • Runderbouillon
  • 1/2 eetlepel Balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 150 g rode bieten (gekookt of zoetzuur uit pot)
  • Sesamzaadjes (eventueel wasabi sesamzaadjes)
  • 75 gram wortels
  • 75 gram komkommer
  • 75 gram witte kool
  • Citroensap
  • Olijfolie
  • 1 avocado
  • Peper
  • Zout
  • 4 eetlepels sesamdressing
Pokébowl met gemarineerde runderlende en kleurrijke groente

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • De marinade ingrediënten mengen en de lende minimaal 2 uur laten marineren.
  • Sugarsnaps blancheren in runderbouillon. Laten afkoelen en besprenkelen met olijfolie.
  • Rode bieten (gekookt) in partjes snijden en glaceren in balsamico en honing. Glaceren houdt in dat je ze even opbakt met de balsamico en de honing. Af laten koelen.
  • Sesamzaadjes roosteren
  • Dunne plakjes of staafjes snijden van wortel, komkommer en witte kool.
  • Wortel, komkommer en witte kool aanmaken met citroensap en olijfolie.

Bakken en afmaken:

  • Verwarm de bakpan voor op middelhoge temperatuur.
  • Bak de lende in olijfolie tot de gewenste gaarheid (niet verder dan medium).
  • Laat de Lende 10 minuten rusten onder folie of in een oven van 70˚C
  • Snijd de avocado in plakjes en bestrooi licht met peper en zout.
  • Bestrooi de Lende naar smaak met vers gemalen peper.
  • De lende, op de draad, trancheren (snijden) in niet te dikke plakken.
  • De bowl dresseren en afmaken met sesamdressing en geroosterde sesamzaadjes.

Bron: vlees.nl

Meer recepten