Runder rib-eye met rode wijnsaus
Ingrediënten 4 personen
- 4 runder rib-eyes
- 30 gram roomboter
- 1 eetlepel olijfolie
- Zwarte peper uit de molen
- Zout
Voor de saus
- 2 sjalotjes
- 2 takjes tijm
- 2 dl rode wijn
- 0.5 dl jus
- 50 gram koude boter
- Peper uit de molen
Bereidingswijze
- Het vlees 30 minuten voor gebruik uit de koeling halen.
- De sjalotjes fijnsnijden en met de tijmtakjes aanzetten in de pan.
- Na 2 minuten afblussen met de rode wijn, deze inkoken tot 1/4 van het volume en zeven.
- Monteer de ingekookte rode wijn met de koude boter (de koude boter klontje voor klontje er doorheen roeren).
- Afmaken met peper en zout uit de molen.
- Het vlees bakken in bakpan met boter en beetje olie tot de gewenste gaarheid.
- Na het bakken 5 tot 10 minuten laten rusten in aluminiumfolie.
- Snijden op de draad.
- Op smaak brengen met peper en zout uit de molen.
Tip: heerlijk met een gemengde salade of gewokte spinazie.