Runder rib-eye met rode wijnsaus

Ingrediënten 4 personen

  • 4 runder rib-eyes
  • 30 gram roomboter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zwarte peper uit de molen
  • Zout

Voor de saus

  • 2 sjalotjes
  • 2 takjes tijm
  • 2 dl rode wijn
  • 0.5 dl jus
  • 50 gram koude boter
  • Peper uit de molen
Runder rib-eye met rode wijnsaus

Bereidingswijze

  • Het vlees 30 minuten voor gebruik uit de koeling halen.
  • De sjalotjes fijnsnijden en met de tijmtakjes aanzetten in de pan.
  • Na 2 minuten afblussen met de rode wijn, deze inkoken tot 1/4 van het volume en zeven.
  • Monteer de ingekookte rode wijn met de koude boter (de koude boter klontje voor klontje er doorheen roeren).
  • Afmaken met peper en zout uit de molen.
  • Het vlees bakken in bakpan met boter en beetje olie tot de gewenste gaarheid.
  • Na het bakken 5 tot 10 minuten laten rusten in aluminiumfolie.
  • Snijden op de draad.
  • Op smaak brengen met peper en zout uit de molen.

Tip: heerlijk met een gemengde salade of gewokte spinazie.

Meer recepten