Stoofvlees met aardappelpuree en salade
Ingrediënten 4 personen
Stoofvlees
- 1 grote ui
- 2 tn knoflook
- 1 kg sukadelappen
- 1 el bloem
- 1 el olijfolie om in te bakken
- boter
- 1 paprika
- 1 courgette
- 1 wortel
- 4 tomaten
- 200 ml druivensap of rode wijn
- 1 bouillonblokje
Aardappelpuree
- 800g kruimige aardappels
- 200 g kruimige aardappels
- 200 ml melk
- nootmuskaat
- zout
- versgemalen peper
Salade
- 1 krop sla
- 1 el azijn
- zout
- Versgemalen peper
- 2 el olijfolie extra vierge
Bereidingswijze
Stoofvlees
- Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn.
- Snijd het vlees in gelijke blokken van circa 1,5 cm bij 1,5 cm. Wentel het vlees door de bloem.
- Verhit olie en een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook. Zet het vuur hoog en bak het vlees rondom bruin.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in plakken van circa 1 centimeter dik.
- Snijd de courgette in blokjes.
- Schil en snijd de wortel in blokjes.
- Snijd de tomaten in vieren.
- Schep het vlees uit de pan en bak courgette, wortel en paprika circa 4 minuten in het braadvocht.
- Voeg het vlees en de tomaten toe.
- Roer alles goed door en voeg het druivensap toe. Laat het druivensap kort meekoken.
- Voeg het bouillonblokje en water toe tot alles onder staat.
- Dek de pan af, zet het vuur laag en laat circa 2 uur sudderen. Roer af en toe goed door.
Aardappelen
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook ze in circa 20 minuten gaar in een pan met water en zout.
- Giet de aardappels af en stoom ze droog.
- Verwarm de melk in een kleine pan. Schenk de melk bij de aardappels en stamp ze fijn.
- Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Groene salade
- Pluk, was en droog de kropsla.
- Maak een dressing van de azijn, zout, peper en olie en breng de sla op smaak m et de dressing.
Bron: 24kitchen.nl