Provençaals gerecht met biefstukreepjes

Ingrediënten 4 personen

  • 400 gram biefstukreepjes
  • 2 aubergines
  • 2 middelgrote uien
  • 2 courgettes
  • 2 gele paprika's
  • 2 wortels
  • 900 gram voorgekookte krieltjes
  • 4 eetlepels provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 deciliter witte wijn
  • 100 gram zwarte olijven
  • 2 porties gemengde sla
Provencaals eenpansgerecht met biefstukreepjes en krieltjes

Bereidingswijze

  • Snij alle groenten in blokjes.
  • Verwarm de olie in de pan op middelhoge temperatuur.
  • Bak de rundvleesreepjes rondom bruin.
  • Haal het vlees uit de pan en bewaar deze op een bord.
  • Bak in de olie de ui even aan.
  • Voeg de knoflook, wortel, de courgette, de aubergine, provençaalse kruiden en de paprika erbij en bak dit 3 minuten mee.
  • Voeg de witte wijn en de krieltjes toe.
  • Stoof de groenten tot ze gaar zijn.
  • Bestrooi de runderreepjes met zout en peper.
  • Voeg de reepjes en de olijven aan de groenten toe.
  • Schep het geheel om en laat het even doorwarmen.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.

Tip: Lekker met gemengde sla.

Bron: vlees.nl

Meer recepten