Provençaals gerecht met biefstukreepjes
Ingrediënten 4 personen
- 400 gram biefstukreepjes
- 2 aubergines
- 2 middelgrote uien
- 2 courgettes
- 2 gele paprika's
- 2 wortels
- 900 gram voorgekookte krieltjes
- 4 eetlepels provençaalse kruiden
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 2 deciliter witte wijn
- 100 gram zwarte olijven
- 2 porties gemengde sla
Bereidingswijze
- Snij alle groenten in blokjes.
- Verwarm de olie in de pan op middelhoge temperatuur.
- Bak de rundvleesreepjes rondom bruin.
- Haal het vlees uit de pan en bewaar deze op een bord.
- Bak in de olie de ui even aan.
- Voeg de knoflook, wortel, de courgette, de aubergine, provençaalse kruiden en de paprika erbij en bak dit 3 minuten mee.
- Voeg de witte wijn en de krieltjes toe.
- Stoof de groenten tot ze gaar zijn.
- Bestrooi de runderreepjes met zout en peper.
- Voeg de reepjes en de olijven aan de groenten toe.
- Schep het geheel om en laat het even doorwarmen.
- Voeg zout en peper naar smaak toe.
Tip: Lekker met gemengde sla.
Bron: vlees.nl