Wrap van bavette

Ingrediënten 4 personen

VOOR DE WRAPS:

  • Stuk bavette van ongeveer 500 gram
  • 4 tacowraps
  • 4 gerookte paprika’s, in dunne reepjes gesneden
  • 2 tomaten, in dunne plakjes gesneden
  • 50 gr rucola

VOOR DE CHIMICHURRI:

  • Bosje verse tijm (hiervan alleen de blaadjes gebruiken)
  • Bosje oregano
  • Bosje platte peterselie
  • 2 takjes rozemarijn (alleen de blaadjes gebruiken)
  • Bosje bieslook
  • 1 el chilivlokken
  • 1 tl mosterd
  • 4 tenen knoflook
  • 1 ui, fijn gesnipperd
  • 2 el rode wijnazijn
  • Ongeveer 100 ml goede olijfolie
Wrap van bavette met een bite

Bereidingswijze

Om de chimichurrisaus te maken:

  • Gooi alle ingrediënten behalve de olie in de blender of staafmixer en even kort blitzen tot het een dikke puree is.
  • Voeg de olijfolie toe tot je een dikke, rijke saus hebt.
  • Peper, zout naar smaak toevoegen.

De Bavette bereiden:
Het is het lekkerst om de bavette op de barbecue te bereiden.

  • Laat de bavette op kamertemperatuur komen en bestrooi het met een beetje zout en peper.
  • Grill het vlees één minuut aan beide kanten in het midden van de barbecue.
  • Laat de bavette aan de zijkant van de barbecue drie minuten rustig garen.
  • Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat het zo'n 8 minuten rusten.
  • De bavette mag nog wat rood zijn van binnen. Snij het op de draad.

Wraps bouwen:

  • Neem een tacowrap en beleg deze met de rucola, paprikareepjes en plakjes tomaat. Leg hierop wat plakjes bavette en lepel er een lekkere portie chimmichurri saus overheen.
  • Rol de wrap op en je hebt een heerlijke fingerfood wrap van vangvlees.

Bron: vlees.nl

Meer recepten