Wrap van bavette
Ingrediënten 4 personen
VOOR DE WRAPS:
- Stuk bavette van ongeveer 500 gram
- 4 tacowraps
- 4 gerookte paprika’s, in dunne reepjes gesneden
- 2 tomaten, in dunne plakjes gesneden
- 50 gr rucola
VOOR DE CHIMICHURRI:
- Bosje verse tijm (hiervan alleen de blaadjes gebruiken)
- Bosje oregano
- Bosje platte peterselie
- 2 takjes rozemarijn (alleen de blaadjes gebruiken)
- Bosje bieslook
- 1 el chilivlokken
- 1 tl mosterd
- 4 tenen knoflook
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 2 el rode wijnazijn
- Ongeveer 100 ml goede olijfolie
Bereidingswijze
Om de chimichurrisaus te maken:
- Gooi alle ingrediënten behalve de olie in de blender of staafmixer en even kort blitzen tot het een dikke puree is.
- Voeg de olijfolie toe tot je een dikke, rijke saus hebt.
- Peper, zout naar smaak toevoegen.
De Bavette bereiden:
Het is het lekkerst om de bavette op de barbecue te bereiden.
- Laat de bavette op kamertemperatuur komen en bestrooi het met een beetje zout en peper.
- Grill het vlees één minuut aan beide kanten in het midden van de barbecue.
- Laat de bavette aan de zijkant van de barbecue drie minuten rustig garen.
- Verpak het vlees in aluminiumfolie en laat het zo'n 8 minuten rusten.
- De bavette mag nog wat rood zijn van binnen. Snij het op de draad.
Wraps bouwen:
- Neem een tacowrap en beleg deze met de rucola, paprikareepjes en plakjes tomaat. Leg hierop wat plakjes bavette en lepel er een lekkere portie chimmichurri saus overheen.
- Rol de wrap op en je hebt een heerlijke fingerfood wrap van vangvlees.
Bron: vlees.nl