Thaise biefstuk
Ingrediënten 4 personen
- 4 biefstukken (à 125 gram)
- 1 limoen
- 2 cm gemberwortel
- 5 eetlepels Nam Pla (Thaise vissaus)
- 1½ eetlepel zonnebloemolie
- 250 g mihoen
- 2 paprika's (rode en gele)
- 5 bosuitjes
- 3 eetlepel sesamzaad
- 3 eetlepels sesamolie
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)

Bereidingswijze
- Boen de limoen onder stromend water schoon, rasp de groene schil dun af en pers de vrucht uit. Schil de gemberwortel en rasp hem fijn. Roer 2 eetlepels van het sap met 2 eetlepels van de vissaus, de gember, de olie en peper naar smaak door elkaar.
- Bestrijk de biefstukken ermee en leg ze in een schaal. Lepel de rest van de marinade erover. Marineer het vlees minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast.
- Kook intussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en spoel het af in een vergiet onder koud stromend water, laat goed uitlekken.
- Snijd de paprika’s in kleine stukjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin en schud ze uit de pan.
- Schep de mihoen met de paprika, de bosuitjes, de rest van de vissaus, 3 eetlepels limoensap, de limoenrasp, de sesamolie en peper en zout naar smaak door elkaar.
- Rooster de biefstukken op het rooster boven de gloeiende barbecue in 3-5 minuten bruin en rosé. Serveer de biefstukken met de salade.
Tip
Voor een Chinees gerecht vervangt u het limoensap door gembersiroop, de vissaus door oestersaus, de mihoen door eiermie en voeg 125 gram beetgaar gekookte peultjes aan de salade toe.
Bron: vlees.nl