Thaise biefstuk

Ingrediënten 4 personen

  • 4 biefstukken (à 125 gram)
  • 1 limoen
  • 2 cm gemberwortel
  • 5 eetlepels Nam Pla (Thaise vissaus)
  • 1½ eetlepel zonnebloemolie
  • 250 g mihoen
  • 2 paprika's (rode en gele)
  • 5 bosuitjes
  • 3 eetlepel sesamzaad
  • 3 eetlepels sesamolie
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)
Thaise biefstuk met noodlesalade

Bereidingswijze

  • Boen de limoen onder stromend water schoon, rasp de groene schil dun af en pers de vrucht uit. Schil de gemberwortel en rasp hem fijn. Roer 2 eetlepels van het sap met 2 eetlepels van de vissaus, de gember, de olie en peper naar smaak door elkaar.
  • Bestrijk de biefstukken ermee en leg ze in een schaal. Lepel de rest van de marinade erover. Marineer het vlees minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast.
  • Kook intussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar en spoel het af in een vergiet onder koud stromend water, laat goed uitlekken.
  • Snijd de paprika’s in kleine stukjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
  • Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin en schud ze uit de pan.
  • Schep de mihoen met de paprika, de bosuitjes, de rest van de vissaus, 3 eetlepels limoensap, de limoenrasp, de sesamolie en peper en zout naar smaak door elkaar.
  • Rooster de biefstukken op het rooster boven de gloeiende barbecue in 3-5 minuten bruin en rosé. Serveer de biefstukken met de salade.

Tip
Voor een Chinees gerecht vervangt u het limoensap door gembersiroop, de vissaus door oestersaus, de mihoen door eiermie en voeg 125 gram beetgaar gekookte peultjes aan de salade toe.

Bron: vlees.nl

Meer recepten