Zomerse ossenhaas spiesen
Ingrediënten 4 personen
- 500 gram ossenhaas (of biefstuk) in blokjes van 2,5 cm
- 1 rode paprika, in stukjes
- 1 gele paprika, in stukjes
- 1 courgette, in plakjes
- 1 rode ui, in partjes
- 8 cherrytomaten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- zout en peper naar smaak
- Houten spiesen, vooraf geweekt in water

bereidingswijze
- Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
- Rijg de blokjes ossenhaas en groenten om en om aan de geweekte houten spiesen. Zorg ervoor dat de stukjes goed aan de spiesen blijven zitten.
- Meng in een kleine kom de olijfolie, knoflook, paprikapoeder, zout en peper. Bestrijk de ossenhaas spiesen gelijkmatig met dit mengsel.
- Plaats de ossenhaas spiesen op het middelhoog vuur van de barbecue. Gril de spiezen gedurende ongeveer 6-10 minuten, waarbij je ze regelmatig omdraait, totdat het vlees de gewenste gaarheid heeft bereikt.
- Haal de spiesen van de barbecue en laat ze kort rusten voordat je ze serveert. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen verspreiden en het vlees lekker mals blijft.
- Serveer de ossenhaas spiesen met een frisse salade, aardappelgerecht of gegrilde groenten naar keuze.
Geniet van je heerlijke zomerse ossenhaas spiesen met groenten van de barbecue!