Zomerse ossenhaas spiesen

Ingrediënten 4 personen

  • 500 gram ossenhaas (of biefstuk) in blokjes van 2,5 cm
  •  1 rode paprika, in stukjes
  • 1 gele paprika, in stukjes
  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 rode ui, in partjes
  • 8 cherrytomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • zout en peper naar smaak
  • Houten spiesen, vooraf geweekt in water
shutterstock_1034475160

bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue voor op middelhoog vuur.
  2. Rijg de blokjes ossenhaas en groenten om en om aan de geweekte houten spiesen. Zorg ervoor dat de stukjes goed aan de spiesen blijven zitten.
  3. Meng in een kleine kom de olijfolie, knoflook, paprikapoeder, zout en peper. Bestrijk de ossenhaas spiesen gelijkmatig met dit mengsel.
  4. Plaats de ossenhaas spiesen op het middelhoog vuur van de barbecue. Gril de spiezen gedurende ongeveer 6-10 minuten, waarbij je ze regelmatig omdraait, totdat het vlees de gewenste gaarheid heeft bereikt.
  5. Haal de spiesen van de barbecue en laat ze kort rusten voordat je ze serveert. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich kunnen verspreiden en het vlees lekker mals blijft.
  6. Serveer de ossenhaas spiesen met een frisse salade, aardappelgerecht of gegrilde groenten naar keuze.

Geniet van je heerlijke zomerse ossenhaas spiesen met groenten van de barbecue!

 

Meer recepten