Tomahawk van de barbecue

Tomahawk van de barbecue Ingrediënten 4 personen 1 kg Ströj tomahawk steak 2 el Euroma Original spices by Jonnie Boer baharat kruidenmix 1 tl grof zeezout 3 el arachideolie 2 aubergines 7.5 g verse platte peterselie 4 trostomaten 1 el citroensap Bereidingswijze Steek de barbecue aan en bereid voor op indirect grillen (alle kolen aan…

Read More

Bavette van de barbecue

Thaise biefstuk met noodlesalade

Bavette van de barbecue Ingrediënten 4 personen 700 gr bavette Zonnebloemolie Zout Peper 100 gram rucola sla 80 gr geschaafde parmezaanse kaas Olijfolie 2 limoenen 2 eetl pomodori secchi (zongedroogde tomaten) Bereidingswijze Haal de bavette 30 minuten van te voren uit de koelkast. Verwarm de BBQ voor op 130 ˚C (indirect* heeft de voorkeur). Smeer de bavette…

Read More

Thaise biefstuk

Thaise biefstuk met noodlesalade

Thaise biefstuk Ingrediënten 4 personen 4 biefstukken (à 125 gram) 1 limoen 2 cm gemberwortel 5 eetlepels Nam Pla (Thaise vissaus) 1½ eetlepel zonnebloemolie 250 g mihoen 2 paprika’s (rode en gele) 5 bosuitjes 3 eetlepel sesamzaad 3 eetlepels sesamolie snufje zout snufje peper (versgemalen) Bereidingswijze Boen de limoen onder stromend water schoon, rasp de…

Read More

Wrap van bavette

Wrap van bavette met een bite

Wrap van bavette Ingrediënten 4 personen VOOR DE WRAPS: Stuk bavette van ongeveer 500 gram 4 tacowraps 4 gerookte paprika’s, in dunne reepjes gesneden 2 tomaten, in dunne plakjes gesneden 50 gr rucola VOOR DE CHIMICHURRI: Bosje verse tijm (hiervan alleen de blaadjes gebruiken) Bosje oregano Bosje platte peterselie 2 takjes rozemarijn (alleen de blaadjes…

Read More